Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Blåkullaskolan ska stänga - straffa inte barnen

Deras enda trygghet är klassen, låt dem behålla den.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tänk dig att vara 7 år och tycka att din lilla skola, din klass och din lärare är världens bästa! Visst är det fantastiskt, precis så som vi vill att alla barn ska ha det? Men tänk dig sen att du vet att till hösten ska din lilla skola stängas, du ska flytta till en stor skola och din lärare till en annan, och din klass ska splittras. Mindre fantastiskt och kanske till och med lite otryggt, eller hur? Precis detta är verkligheten för de elever som idag går i F-2 på Blåkullaskolan i Laholm.

Två faktorer går inte att påverka: skolan ska stängas och lärarna behövs på nya Glänningeskolan. Hur är det då med den tredje faktorn, klassen? Det enda som återstår när man som barn flyttar från en liten trygg skola till en stor och dokumenterat mindre trygg skola? Är det verkligen rimligt att inte erbjuda barnen tryggheten att gå kvar i sin grupp? ”Barn är flexibla” är svaret som kommer från skolans håll. Det är förvisso möjligt att de flesta barn är, men hur flexibel kan man begära att ett barn på 7 år ska behöva vara? Ta 7-åringens perspektiv och fundera – är detta verkligen den bästa lösningen?

Blåkulla-förälder