Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Karin Wesslén/TT
Bild: Karin Wesslén/TT

Billiga hyresrätter borde prioriteras

Jag läste i dagens HP en artikel om att HFAB har beslutat att ställa sig positiv till att fler av deras hyresrätter skall omvandlas till bostadsrätter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Få hyresrätter i Halmstad ombildas till bostadsrätter”, 28/7.

Det förvånar mig inte alls att dagens styrande elit i Halmstads Rådhus med moderaterna i spetsen prioriterar en sådan fråga. Vad HFAB borde prioritera i dag är att skaffa fram billiga hyresrätter till alla dessa personer som står i bolagets kö för att få tillgång till en hyresrätt. Framförallt gäller det dagens ungdomar som ämnar flytta hemifrån.

När jag flyttade hit 1984 hade jag i uppdrag av Hyresgästernas Riksförbund att försöka hjälpa till att införa inflytande för HFAB:s hyresgäster. Detta lyckades ganska bra med hjälp av den tidens ledande politiker från både S och borgerliga sidan. Framstående politiker som Bertil Torbjörnsson, Stig Andersson, Assar Persson och Sven-Uno Svensson förstod att detta var ett bra sätt att möta kommunens invånare till ett bra boende. HFAB var ledande i hela Sverige när det gällde boendedemokratifrågor. Ett år hade vi trettiotvå studiebesök från hela landet för att lära sig av detta.

Jag får tyvärr konstatera att detta projekt verkar avslutat. Men det är väl inte konstigt med den inriktning som de styrande politikerna i dagens Halmstad har. Frågan är vad vi gör åt detta?

Lars Broman