Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Henrik Williamsson

Bilarna skrämmer bort barnfamiljerna

Insändaren undrar över hur politikerna i Laholms kommun tänker. Sedan domen från Mark-och miljööverdomstolen att kommunen inte får främja biltrafiken på stranden kom, plockade man snabbt ner alla skyltar och ”betonggrisar” för att följa den delen av domen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Apropå insändaren ”Vem ska hålla rent på vår fina strand?”, HP 12/7.

Den andre delen av domen är att biltrafiken på stranden är att betrakta som miljöfarlig verksamhet som kommunen har tillsynsansvar för. Med stöd av den har kommunen möjlighet att förbjuda biltrafiken på stranden vilket man tycks strunta i. Gällande strandtrafiken så har det under alla år varit en medveten strategi från kommunens sida att ignorera först Terrängkörningslagen (1976), sedan länsstyrelsens krav om att avveckla strandtrafiken (1999) och nu även MMÖD:s dom (2019).

Det är beklagligt att kommunen nu prioriterar vild husbilscamping och helt oreglerad biltrafik på stranden framför att boende och turister ska kunna koppla av och njuta av en bilfri strand, utan att behöva oroa sig för att barn eller barnbarn ska bli överkörda av någon bil.

Om man tror att denna miljö ska locka turister så har man säkert tänkt fel. Jag har träffat flera barnfamiljer som fortsättningsvis kommer att välja bort Mellbystrand som semestermål.

Mellbystrandsbo