Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Betydligt mer svängrum för shoppingrundan

Parkeringsavgifter i Halmstad city har inte förändrats på nästan tio år. Under den tiden är det inte mycket som blivit billigare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I den röda zonen i city finns ungefär 1 000 p-platser varav mer än hälften är i Torggaraget och Svartmunken. Där finns gott om plats och där är avgifterna oförändrade 12kronor i timmen.

De som har möjlighet väljer naturligtvis att använda Hallandstrafikens bussar i stället, miljövänligt och inga p-avgifter.

I en nära framtid planeras för förändring av möjligheter att parkera på Lilla Torg och Karl den XI:s p-plats, och då kanske det är bra att ha vant sig vid parkeringshusen. Med färre bilar parkerade på gatorna blir det betydligt mer svängrum för din shoppingrunda!

Nu när kommunen siktar på att öka sitt invånarantal med cirka 50 procent så kommer antalet besökare både av boende och turister självfallet att öka både i centrala Halmstad och i de köpcentra som skapats av tidigare framsynta politiker.

Roland Malmenborn (M)

ledamot i teknik- och fritidsnämnden

LÄS MER: Några kronors höjning avskräcker nog inte besökare

LÄS MER: Politiker vill se höjning av p-avgift med drygt 30 procent

LÄS MER: Per Arbin: ”Extremt dålig tajmning att besluta om höjda p-avgifter nu”