Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bensinpriset är i dag alldeles för högt och leder till problem, menar insändarskribenten. Bild: Fredrik Persson/TT
Bensinpriset är i dag alldeles för högt och leder till problem, menar insändarskribenten. Bild: Fredrik Persson/TT

Bensinpriset måste sänkas!

Bensinpriset är i dag alldeles för högt och leder till problem. Dels ekonomiska svårigheter men också svårigheter att planera och leva våra liv.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Bensin är ett fossilt bränsle som är viktigt för oss människor och behövs för att vårt samhälle ska hållas vid liv. Det måste vi vara rädda om och begränsa användningen av. Men att höja bensinpriset till orimliga nivåer kommer inte att hjälpa.

För det första äger många hushåll en bil för att till exempel kunna ta sig till arbete, sjukvård och skola. Med högre bensinpriser kommer det att leda till att det blir allt svårare att kunna klara sin nödvändiga vardag.

En del menar att höga bensinpriser kommer att leda till att vi släpper ut mindre koldioxid, som är bättre för miljön. De menar också att bensin som transportmedel överlag bör fasas ur inom 20 år. Men för att vi ska kunna göra detta och höja bensinpriserna måste det finnas andra alternativ som människor har råd med. Just nu finns inte det i den utsträckning som behövs. Att då ha mycket dyr bensin som nästan enda alternativ leder till ekonomiska problem för väldigt många i vårt samhälle.

För det andra så finns det människor som bor på landsbygden där bilen är en förutsättning för att klara vardagen. Det är ofta de människorna som drabbas värst av den höga bensinskatten. Om de inte heller har tillgång till till exempel kollektivtrafik blir det ett stort problem. Bensinpriset riskerar därmed att styra våra liv och minska livskvaliteten för många.

Bensinpriset är i dag alldeles för högt och leder till problem. Dels ekonomiska svårigheter men också svårigheter att planera och leva våra liv. Därför måste bensinpriset sänkas!

Elev i åk 9 på en grundskola i Halmstad