Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Behovet av äldreboende finns kvar

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik
Insändare: "Nytt äldreboende i Getinge", 21/7

Behovet av äldreboende bara växer med allt fler medmänniskor som blir äldre och fler lever längre upp i åldrarna. Blev som du Kerstin, mycket bekymrad över att det mitt i bland oss finns ett politiskt parti i Halmstad kommun som menar att ”Äldreboendeproblemen” har blåst över.

Nedläggning av äldreboende i kommunens ytterområden blåser inte över! Det är inte särskilt längesen vi i HP kunde läsa om tvångsförflyttningen av äldre människor från Patrikshill till Attendo. Att villa bort HP läsare om behovet av Trygghetsboende, som enbart en kommunal angelägenhet blir lite märkligt. Små funktionella lägenheter kan byggas av vilket bolag som helst, där de äldre har sin hemtjänst när behov föreligger.

Vi måste ha respekt för att det ofta kommer en tid de sista trappstegen i livet i livet, när ensamhet och ångest tär, man blir mångsjuk och svag och behöver dygnet runt omvårdnad av sjukvårdsutbildad personal. Vi står upp för att det ska finns äldreboende i alla kommundelar, självklart även i Getinge. För oss har inte ”Äldreboendeproblemen” blåst över! De lever högst påtagligt och är ständigt på agendan.

Ingeborg Oléni
Trygghetspartiet - Halmstad