Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Befängt att kriga om ett kritiserat journalsystem

Det kritiserade journalsystemet VAS skall ersättas av ett förhoppningsvis väl fungerande journalsystem inom den närmaste framtiden.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändare av Karin Janfalk, 19/6.

Varför komma i elfte timmen och tvinga en fungerande klinik och viktig resurs att ta stor tid i anspråk för införande av ett journalsystem som är på utgående. Tid som kan användas till patienter med stort behov?

Region Halland menar att alla måste behandlas lika (HP 8/6), vilka då? Alltför många i Sveriges befolkning lider av psykisk ohälsa. Landstingets resurser räcker inte till. Har någon politiker överhuvudtaget tänkt på de vad de utsätter Affectas alla patienter för med detta handlande? Vart skall de så fall vända sig?

Dessutom är det andra kliniker som inte är anslutna till VAS.

En person med psykisk ohälsa bör få adekvat behandling så snart som möjligt för att minska lidande för både patient och anhöriga.

En långtidssjukskrivning drar dessutom med sig oerhört stora kostnader för samhället.

För att återgå till Karin Janfalks insändare vill jag poängtera att det skiljer alldeles för lång tid att få vård för psykisk ohälsa inom den allmänna vården mot den vård som på Affecta erbjuder.

Är den psykiatriska vården till för patienterna? Eller är det politikernas godtycke som styr?

Politiker och andra ansvariga är skyldiga att samarbeta för att se till att den psykiatriska vården kommer alla till del. Där sköter Affecta i dag en stor del av öppenvården.

Att i detta sammanhang kriga om ett kritiserat journalsystem, som inom det snaraste skall ersättas, verkar helt befängt!

Jag är inte ensam om att hålla med Karin Janfalk.

Politiker: Ta ert förnuft tillfånga, tänk om och gör rätt!

BLS

LÄS MER: Striden kring regionens journalsystem hårdnar

LÄS MER: Regionens krav retar privata vårdgivare

LÄS MER: Gör inte den privata psykiatrivården till en klassfråga