Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Halmstads kommun
Bild: Halmstads kommun

Bebygga Halmstads grönområden och öka segregationen - är det planen?

Vi blir förvånade över att ni politiker i denna klimatkris planerar att bygga på vår park/äng i Snöstorp.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Många gånger under året har man hört på nyheterna vikten av att se till att odla ängar för den biologiska mångfaldens skull. Ni vill då minska grönytan som lockar människor att flytta hit .

Det pratas mycket om segregering och integration, har ni verkligen tänkt på det?

Ni vill att den nya skolan skall ligga i Snöstorp i stället för Andersberg? Varför inte låta Andersberg få en ny fin skola? Andersbergsborna skall ta sig till Snöstorp fast att kanske inte alla har en egen cykel eller kanske inte föräldrar har bil som kan skjutsa.

Eller hade Ni tänkt att de skall åka buss gratis till Snöstorp? Ni skriver att det finns busslinje mellan områdena men att man måste byta buss och sen gå 500 meter till skola, kanske inte så lätt för en 10-åring när det ösregnar. Låt de som bor på Andersberg för en gång skull känna att ni satsar pengar som leder till utbildning och möjligheter till en bra framtid.

Ni tänker lägga ner mycket pengar på att göra vägarna till och från skolan säkra, men skulle ni som är förälder låta ert barn cykla själv, där det finns otaliga möjligheter att gena eller komma i vägen för en bil eller lastbil. Det känns inte tryggt alls. Jag tycker det vore oansvarigt att låta barn från 10 års ålder cykla den vägen ni beskriver.

Ni skriver ytterligare att detaljplanen skall utföras flexibelt? Glöm inte att det är en park ni ska bygga på som är markerad i detaljplanen när vi som bor här köpte våra hus. Om ni skall bygga tre våningar och ta halva parken så kommer det att bli en vägg 13,5 m som vi tittar på och djur (igelkottar och hasselmöss är fridlysta) och insekter tar ni heller inte någon hänsyn till.

Placeringen av skolan är ej lämplig att bygga på, då ni både förstör för djur, natur och människor som bor där. Vad är det för plan ni har för 2030? Bebygga Halmstads grönområde och öka segregationen?

Tänk på riksdagens 16 miljökvalitetsmål.

Agneta & Jarl