Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonas Ekströmer/TT
Bild: Jonas Ekströmer/TT

Barnen är vår framtid – spara inte på skolan!

Ytterligare besparingar på skolan är allt annat än att ta ansvar för Halmstad!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är beklämmande att nuvarande politiska ledning lägger besparingar på 45 miljoner kronor på barn- och ungdomsnämndens verksamhet i år, detta trots att barn och elevantalet fortsätter att öka i vår kommun.

Barnen är vår framtid och Hjärta för Halmstad tycker att det är fel att spara på barnen. Vi i Hjärta för Halmstad vill i stället att man satsar på tidiga insatser och trygga förskolor och skolor i hela kommunen där barnens behov står i fokus. Det måste finnas resurser för att ge barn rätt förutsättningar att utvecklas och förberedas inför skolan.

Vi måste se till att lärarna ges möjlighet att arbeta med det som de är utbildade för och därför behövs det även andra personalkategorier i skolan. Forskning visar också på samband mellan goda skolresultat och psykisk hälsa. Att gå ut skolan med godkända betyg är en stark skyddsfaktor och ger våra ungdomar förutsättningar för framtiden.

Därför är det så ledsamt att vi i dagens Halmstad har kraftigt sjunkande skolresultat bland kommunens nior vilket innebär att mer än var femte elev inte ens är behörig till gymnasiet. Och trots att barn- och ungdomsförvaltningen konstaterar att en neddragning av barn- och elevpengen kommer leda till lägre bemanning med en trolig följd med större barn- och elevgrupper och sämre betyg, vill alltså sittande politiska ledning driva igenom denna besparing!

Samtidigt läser vi också i Hallandsposten (30/1) att polisens bild är att allt yngre personer begår brott och att det enligt statistik från de senaste åren visar på en rekordnotering när det gäller antalet orosanmälningar gällande barn och unga upp till 20 år. Det känns tyvärr som ett hån att det nya styret med Moderaterna, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna kallar sig för Ansvar för Halmstad. Ytterligare besparingar på skolan är allt annat än att ta ansvar för Halmstad!

Hjärta för Halmstad

Ann-Charlott Mankell

Håkan Wallin

LÄS OCKSÅ: Skola och förskola ska spara ytterligare 45 miljoner