Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte kommun uppmanas bland annat att rusta upp Malmagården.
Hylte kommun uppmanas bland annat att rusta upp Malmagården.

Både in- och utsidan på Malmagården skulle må bra av en upprustning

Jag tycker det är viktigt, att även vår sista tid i livet, skall vara så bra som möjligt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Till de styrande i Hylte kommun.

Jag har tråkigt nog, sedan cirka tre år tillbaka, min man på en av demensavdelningarna på Malmagården. Hans stora intressen i livet har varit natur och miljö, trädgård och odling. Nu är han på ett boende, där man i stort sett struntar i skötseln av utemiljön.

Även om man är gammal och eventuellt dement, så har det konstaterats att man mår bra av att vistas i en vacker och trivsam miljö. Det saknas på Malmagården. Det finns rabatter och en del planteringar, som säkert varit fina en gång i tiden, men som nu helt tagits över av ogräset. Häckarna är dåligt klippta och är snart utträngda av alla maskrosor och lupiner.

Detta plus en hel del annat, har jag påpekat vid ett flertal tillfällen, bland annat för Hyltebostäder, som skall stå för skötseln, och för ansvarig politiker. Några större förbättringar har det tyvärr inte lett till. Personalen gör trots allt sitt bästa för trevnaden, och tråkigt nog så är det ju ofta dom som får höra klagomålen från mig och andra anhöriga, för jag är långt ifrån ensam om mina åsikter. Jag tycker det är viktigt, att även vår sista tid i livet, skall vara så bra som möjligt. Både in- och utsidan på Malmagården skulle må bra av en upprustning.

I Hylte, som i många andra kommuner, finns det gott om arbetslösa. Rimligtvis borde det bland dessa finnas någon som är intresserad och redan kunnig inom trädgårdsarbete, och som då kunde få arbete och lön i stället för socialbidrag eller arbetslöshetsersättning. Eftersom Hyltebostäder verkar ha svårt att hinna med skötseln, så vore det väl en bra lösning.

För övrigt gäller den eftersatta skötseln även andra gräsytor/planteringar i Hyltebruk. På försommaren brukar andra kommuner ha vackra blomsterrabatter och –arrangemang som förskönar stadsbilden, så inte i Hylte. Här står de vissna och utblommade påskdekorationerna kvar. Vi skulle verkligen behöva något vackert att vila ögonen på, nu när vi inte kan njuta av körsbärsträden, som beskars felaktigt och för mycket strax innan blomningen.

Kerstin Johansson, Stenshult