Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Adapteo/Bygglovshandling
Bild: Adapteo/Bygglovshandling

Bästa alternativet för boende och personal

Vi har full förståelse för att Vardaga är extremt orolig för sin verksamhet men det är inte så att kommunen inte försökt få tillstånd en överenskommelse längs vägen som passat oss.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Vi kan och vill stötta när äldreboendet utryms”, 15/1.

Först och främst måste vi komma ihåg att Vardaga byggt ett äldreboende på spekulation i Laholms kommun, utan några som helst skriftliga/muntliga överenskommelser om att kommunen förpliktigar sig att köpa platser.

Under resans gång har vi bjudit in Vardaga till diskussion för att undersöka möjligheten att hyra fastigheten/ta över deras hyreskontrakt. Vi har också tagit upp frågan om Vardaga skulle vara villiga att ta över vår personal på Solgården för att möjliggöra en överenskommelse. Båda dessa erbjudanden har inte accepterats av Vardaga.

Vår samlade bedömning är att den lösning vi valt inte kommer att vara dyrare än platsköp från Vardaga. Dessutom skulle alternativet Vardaga innebära en stor övertalighet av personal och därmed ytterligare kostnader för kommunen.

Den samlade bedömningen är, att de beslut och valet av moduler, är det bästa, både för de boende och för personalen.

Långsiktigt kommer vi att behöva fler platser, inte minst kustnära, och då kommer vi att titta på olika alternativa lösningar, men där är vi inte ännu.

Kenneth Camitz (M)

socialnämndens ordförande

LÄS MER: Paviljonghyra vid evakuering kostar 30 miljoner för tre år

LÄS MER: Kort flytt för de gamla när deras äldreboende rivs

LÄS MER: S sågar paviljonglösning: ”Vårt förslag är billigare”