Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Aziz utvecklade kaféet till en trivsam mötesplats

Under Aziz Mohaitis värdskap utvecklades caféet till en trivsam mötesplats med behagligt välkomnande bakgrundsmusik.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vi i Halmstad är mäkta stolta över vårt vackra stadsbibliotek vars arkitekter säkert hade en tanke med att caféet fick generösa ytor.

Kulturförvaltningen har förhoppningsvis inte glömt hur svårt det tidigare varit att hitta någon som har förmåga att skapa en trivsam cafémiljö där det serveras något annat än inplastade dammsugare från Delicato. Caféet borde därför tydligare giftas ihop med bibliotekets övriga verksamhet.

Kanske skulle en inbjudande skylt till caféet vid bibliotekets entré då just övergången till caféet från biblioteksdelen är undanskymd.

Under Aziz Mohaitis värdskap utvecklades caféet till en trivsam mötesplats med behagligt välkomnande bakgrundsmusik.

Aziz fick barnfamiljer och pensionärer känna sig lika välkomna. Det har serverats påtår och man fick restaurangkänsla vilket inte har kunnat uppnås med tidigare entreprenörer. Han uppmärksammade när tidningsavdelningen var en miss i planeringen och fick den flyttad. Aziz har den senaste arbetat i motvind med tanke både på pandemin och när biblioteket var stängt på grund av byte av golv.

Nu hälsar Aziz inte längre oss välkomna och det kommer inte att bli lätt för den som på nytt ska blåsa liv i bibliotekets café.

Anita Mellberg

LÄS OCKSÅ: Stadsbibliotekets kafé stänger – och öppnar i annan form