Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Avståndet till politiken kunde inte kännas större ...

Fina ord från Alliansen. Håller helt med den inledande texten om vikten av att varje arbetsför människa bör ha ett arbete att gå till på morgonen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik Apropå debattartikeln ”En starkare arbetslinje i Halmstad”, 9/10.

Resterande del av insändaren känns tyvärr som ett taffligt försök att visa handlingskraft och ta politiska poäng.

De skriver att utbildning- och arbetsmarknadsnämnden har fattat beslut om ett delvis nytt arbetssätt för att korta vägen till försörjningsstöd och att fokus på enheten för ekonomiskt bistånd kommer att gå från ett ”socialt perspektiv” till ett ”arbetsperspektiv”. Omorganisation i all ära. Vi alla hoppas att det kommer att leda till något gott. Men aktivitet på heltid genom praktik, språkpraktik, utbildning (jag förutsätter att de menar utbildning genom Arbetsförmedlingen eftersom det i nuläget inte är tillåtet att studera med försörjningsstöd då studenter ska ha sin försörjning tillgodosedd genom CSN), arbetsträning och möjlighet till coachning för de som ansöker om försörjningsstöd är inget nytt. Det är de åtgärder vi hänvisat och ställt krav på de som ansöker om bistånd att delta i sedan åtminstone ett decennium sedan! Pinsamt Alliansen! Avståndet till politiken kunde inte kännas större ...

Jag råder Christofer Lundholm (M) och resterande av av hans Allianskollegor att utnyttja en av sina kontaktdagar och göra ett besök på enheten för ekonomiskt bistånd i Halmstad för att se hur arbetet med de som ansöker om försörjningsstöd och de krav som ställs på dessa faktiskt ser ut.

Sedan kan vi på allvar ha en diskussion om vad som faktiskt behöver göras. Det är trots allt ni som beslutar om vår verksamhet i slutändan. Jag förutsätter därför att ni har ett gediget intresse av att skaffa er mer kött på benen gällande detta (för er till synes främmande) område.

Socialsekreterare på enheten för ekonomiskt bistånd i Halmstad