Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Österskans i centrala Halmstad. Bild: Jari Välitalo
Österskans i centrala Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Avblås hotellkampen

Gör någonting på Österskansområdet som är riktat direkt till Halmstads invånare, men som också fångar turisters intresse, vädjar skribenten om.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik på ledare i HP 3/9 ”Ett ja till hotellet är en röst på Halmstads framtid”.

Mattias Karlsson skriver i HP-ledaren 3/9. ”Staden är självklart till för dess invånare. Det är människor som befolkar staden, inte dess byggnader.” Jag undrar vilka invånare som tänker ta in på hotell i sin egen stad?

Det finns bara ett alternativ för våra politikers agerande. Avblås den prestigefyllda hotellkampen. Gör någonting på Österskansområdet som är riktat direkt till Halmstads invånare, men som också fångar turisters intresse! Turister vill uppleva det som är vårt, det vi har i vår stad. Turister vill inte uppleva ett hotell som vi har skräddarsytt för dom, men som inte har med Halmstads invånare att göra.

Att Halmstad blir känt för ett fult och missprydande hotell som symbol för en långdragen politisk maktkamp ger inget bra rykte för kommunen. Staden är till för dess invånare. Eller?

Lena Tellqvist