Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Att flyga eller inte flyga – det är frågan

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Klimat. Enligt en enkät som SvD gjort nyligen är flyget inget problem för klimatet då 6 av 10 riksdagsledamöter svarar att vi kan flyga mer än i dag. Som alla vet drivs ju flyget av fossila bränslen – och att dessa bränslen måste sluta användas för att sänka mängden CO2 i atmosfären. Sverige är ju ett upplyst land, så de styrande borde förstå att flyget är en del av en helhet, en del av det transportsystem som måste dra sitt strå till stacken. Säkerligen kan flyget utvecklas teknologiskt och bli mer miljövänligt – men det är inte det idag, och det är här och nu som vi faktiskt kan börja agera. Vi kan börja agera idag – så att en skillnad märks imorgon.

Nytänk – semesterresor: Semestra på hemmaplan. Sverige har allt från härliga sandstränder och fjällkedja till vilda skogar att välja på. I olika årstider också. Och upplevelser/aktiviteter i dessa eller i städer. Hur mycket finns det inte som du inte upplevt i Sverige – som verkligen är värt att uppleva. Om du så vill uppleva den på en badhandduk eller cykelsadel.

Nytänk – arbetsresor: Många möten kan ju ske över Skype/internet. Vilket i sig ju sparar mänsklig energi, tid och pengar; som ju kan läggas på annat som skapar värde för företaget/organisationen. Det är även ett sätt för företaget att visa de bryr sig om jordens framtid och sina anställda.

Minskat flygresande kan bli ett nytt sätt att leva som gagnar både företag och privatpersoner. Dags att se möjligheterna – dags för det nya tänket.

Alexander Franzén