Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arenahallen Bild: Jari Välitalo
Arenahallen Bild: Jari Välitalo

Arenahallen hade nog inte funnits om folket fått bestämma

Jag påstod inte att vi haft folkomröstning, utan jag beskrev genom några exempel på hur Halmstad hade sett ut i dag. Om vi hade haft det.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Slutreplik. Svar på insändaren ”Kanske hade staden sett bättre ut med fler folkomröstningar?” av Pia Arborelius och Torbjörn Larsson, 4/3.

Jag bygger mitt motstånd till folkomröstning i varje omdiskuterad fråga, på ett mångårigt föreningsliv i många olika typer av föreningar, och där fått en bra personkännedom.

Jag använder Sporthallen som ett bra exempel på hur det hade varit om folket fått bestämma. Det cirkulerade flera namnlistor och det var många som ville bevara Sporthallen. Det fanns namnunderskrifter från personer som inte varit i Sporthallen på de senaste tjugo åren.

Jag har tillbringat åtskilliga timmar där, både som idrottsutövare och publik, och haft många underbara stunder i den hallen. Jag har också genom mitt yrke tillbringat många timmar på att byta tele- och dataledningar, och sett och känt hur illa det var med fukt och mögel.

Vi kan ha olika syn på utveckling, men när jag i dag besöker Arenahallen så utbrister jag spontant: Detta kallar jag utveckling.

Arenahallen hade aldrig funnits om folket fått bestämma.

Tror,

Rune Petersson

LÄS MER: Här lämnar protestgruppen över listan med 10 000 namn

LÄS MER: Kan bli folkomröstning om hotellet – det här händer nu