Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Magnusson

Använd Norra station till en vacker restaurang med uteservering

Apropå diskussionerna om att försköna Norre katts park samt önskemålen om att bygga en ny restaurang på bastionen, vill jag gärna ge följande vision:

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu, när öppna förskolan i Norre Katts park har lagts ner, borde man inte kunna använda gamla Norra station till en vacker restaurang med passande veranda och uteservering som är vända mot parken? Skulle kunna bli ett fint lyft för denna del av Norre Katts park.

I övrigt behåller man Rotundan som kafé. Den gamla bäcken, som en gång rann mellan norra och södra delarna av parken, öppnas åter upp vari näckrosdammen får ingå som en del. Uppe på bastionen låter man riva bort all betong och i stället anläggs där en gräsmatta varpå parkbänkar kan ställas under sommartid.

Längst ner vid bastionens nordöstra spets river man bort den allt annat än vackra betongmuren. I dess ställe tar man fram den gamla kurtinmuren från 1600-talet, som ligger gömd alldeles bakom betongen.

Peter Lundqvist

LÄS MER: Dags för helhetslösning om Bastionen

LÄS MER: Kommunråd positiv till gruppens tankar om parken

LÄS MER: Välkommet beslut om anslag till parken kan ses som en murbräcka

LÄS MER: Nybildad kvartett vill spränga bort Bastionen

LÄS MER: Risk för ras stoppar renovering av Bastionen

LÄS MER: Parken måste få kosta