Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Anonyma texter är ingenting annat än bortkastad yta

Att skriva under pseudonym är att inte våga stå för sin åsikt

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Apropå insändare av Åke Sintring, 18/4

HP:s Johan Hammerby ljuger om hur HP tillämpar urvalet av repliker från insändare med signatur! Jag har under de senaste åren blivit besvarad av signaturer ett flertal gånger trots att jag skriver under eget namn. Bland annat Åxå Trött, Odins lärljunge, Jeppe på Berget har släppts fram med sina påhopp.

Det känns unket att hänvisa HP:s till uppfattning om insändarsidan med hänvisning till valhemligheten.

En åsikt eller en replik under signatur är inget annat än bortkastad tidningsyta. Att skriva under pseudonym är att inte våga stå för sin åsikt. Vilket jag kan förstå är den fega ursäkten hos de som besvarat mig.

Sune Andersson

Svar direkt

I de riktlinjer som vi har står det att man inte ska kritisera en namngiven person om man skriver under signatur. Däremot kan man kommentera innehåller i insändare. Åsikter och insändare får kritiseras av alla, men inte personen som har skrivit under.

Det är beklagligt om du har upplevt det som kritik mot dig som person i stället för kritik mot dina åsikter.

HP kommer dock fortsätta att tillåta signatur under insändare. Det är bra att du vågar stå för dina åsikter, men alla är tyvärr inte lika modiga. Men de har också rätt att föra fram åsikter.

Johan Hammerby

tf insändarredaktör