Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Alternativ som skapar ork och glädje

Jag anser att man misshushåller med kommuninnevånarnas skattepengar, när man ger 75 000 i årsbonus om en anställd över 65 arbetar kvar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Ja till bonus för jobb efter pensionen”, 24/3.

Precis som S säger måste vi göra kommunens arbete attraktivt för våra ungdomar och samtidigt göra det attraktivt att arbeta kvar för de över 65 år. Då menar jag att de över 65 kan arbeta i många år om de själva får bestämma sin arbetstid och sin ledighet.

Gör en stor pool av äldre timanställd arbetskraft som har möjlighet att säga ja eller nej till olika arbetspass. Detta alternativ skulle skapa ork att arbeta kvar samt finna glädje och gemenskap i arbetet.

Använd bonuspengarna till att möjliggöra deltid, olika timanställningar och en förbättrad arbetsmiljö. Ta reda på varför de som är 65 slutar och går i pension. Att få 75 000 minus skatt kommer inte att vara motiverande att stanna kvar på heltid. Ovanstående förslag, att skapa motivation genom möjligheten arbeta när man själv önskar har visat sig vara framgångsrikt hos andra arbetsgivare i Sverige.

Irene Haake