Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Allas lika värde inom vårdpolitiken

Vad för slags människosyn har man som beslutsfattare inom Region Halland!?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hur är det möjligt att man helt cyniskt stoppar den livsuppehållande medicinen för en ung man med en kronisk muskelsjukdom? För övrigt den enda patienten med Duchennes sjukdom i Halland!

Regionpolitikerna verkar bestå av medicinsk outbildade empatilösa uppkomlingar. Hur har de mage att köra över specialistläkarna och dessutom bryta mot Helsingforsdeklarationen som ska värna om etik och de mänskliga rättigheterna. Denna innebär bland annat att man inte överger patienter, de ska vara garanterade en fortsatt behandling med den utprovade medicinen när de ställt sig till forskningens förfogande. De ska ha rätt att få sin medicin subventionerad.

TLV:s påpekande att medicinen skulle subventioneras enbart till de patienter som fortfarande kan gå är hänsynslöst! Något som regionstyrelsen dessutom hade möjlighet att bortse ifrån.

Det faktum att forskningen inriktades på de i ett tidigare skede av sjukdomen borde inte få hindra fortsatt behandling av den med samma sjukdom i ett längre framskridet skede. Forskningen motsäger inte heller att medicinen skulle vara effektiv i alla skeden av sjukdomen. Alltså håller inte styrelsens argument … Ta ert förnuft tillfånga innan ni totalt har förlorat folks förtroende.

A. L. Bertilsdotter

LÄS MER: Låt staten ta ansvar för mycket svårt sjukas mediciner

LÄS MER: Daniel berövas den medicin som gett honom hopp