Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
På bilden är Elfsborgs Simon Hedlund som vid detta tillfälle varnades för filmning i en duell mot AIK:s Ibrahim Moro. Bild: Thomas Johansson / TT

Alla lag och spelare fuskar och filmar, i alla sporter

Till dig som tycker att Hylte/Halmstad volley ”fuskar”.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Svar till Volleybollvän sen många år, 16/4

Till dig som tycker att Hylte/Halmstad volley ”fuskar”.

I en insändare kunde vi läsa hur spelarna i Hylte Halmstad volley ”fuskar” genom att försöka ”lura” domaren att bollen satt på plan när den var ut. Eller att spelarna inte rörde bollen fast de gjorde det. Allt bara för att vinna poängen.

Görs detta? Med 100 procents säkerhet, ja. Är det bara Hylte/Halmstad som gör det? Nej! Alla lag och alla spelare gör detta. Det finns ett uttryck som lyder ”fake it until you make it”. Det vill säga, fira alla bollar som att du vunnit dem, även fast du vet att du inte gjort det. Och visst, ibland leder detta till att du vinner en boll som du egentligen borde förlorat. Domarna är dock väl medvetna om att spelarna ”luras” och dömer därför utefter vad de ser, inte utefter vem som jublar högst.

Det är även ytterst intressant att just detta fenomen om ”fusk” tas upp. Men att till exempel filma inom fotboll och ishockey eller att låtsas bli tacklad inom handbollen verkar vara helt okej och något som ”tillhör sporten”. Vi är inte oärliga idrottsmän, vi är bara tävlingsinriktade. Och helt ärligt? Vem på elitnivå vill inte vinna?

En som spelat på elitnivå i många år