Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alla dessa tomma butikslokaler – är det så vi vill ha det i Halmstad?

Efter att Eurostop blev Hallarna, och därmed ökat utbud av butiker utanför Halmstads stadskärna, har vi Halmstadbor förfasats över att den ena efter den andra butiken har upphört i Halmstad city.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Att det till stor del orsakas av fler butiker och mindre intäkter till var och en. Alla tycker det är tråkigt att se dessa tomma butikslokal, stå övergivna, då undrar jag är det så här vi vill ha det?

Att handla utefter sina åsikter betyder för mig att vi alla kan göra en hel del. Tänk på var du gör dina inköp (som inte handlar matvaror). Så här resonerar och handlar jag: Fortfarande finns många butiker av de stora kedjorna både utanför och inne i centrum. Välj alltid att handla i centrum innan du gör internetköp, eller handlar i Halmstads utkanters köpcentrum. Om vi är många som väljer att handla i Halmstads centrum, få vi behålla vårt utbud och eventuellt öka det, så att vi slipper skämmas och få uttråkade turister, som kanske inte vill återkomma. Att svika centrums butiker, kommer det med stor sannolikhet avspeglas på våra mötesplatser som kaféer och restauranger.

Hur tråkigt blir inte Halmstads centrum då?

Jag vet att det är smidigt, lätt och enkelt att handla på internet, men dina val får konsekvenser som du kanske inte vill ha.

Gör rätt, gör som jag! Shoppa i city så mycket du kan. Om inte, gnäll inte över en mer och mer övergiven stadskärna.

Ann Erixson