Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

All kollektivtrafik tillför värde, även flyget

För mig är flygplatsen avgörande för att min familj och jag ska kunna bo i Halmstad. Min förhoppning är att de som inte behöver använda flyget kan acceptera värdet av och investeringen i Halmstad Flygplats.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I Halmstad behöver vi alla typer av kollektivtrafik i dag och inte minst i framtiden eftersom vi satt som ambition att växa till 150 000 innevånare. Kollektivtrafiken är viktig för att människor ska vilja och kunna bosätta sig här och att alla ska kunna resa enkelt utifrån olika behov.

En del behöver enkelt kunna resa inom kommunen, en del mellan kommuner inom regionen och en del mellan kommuner utanför regionen.

Självklart ska kommunen och regionen investera i olika typer av kommunikation för att underlätta vardagen. I dag investeras det knappt 500 miljoner kronor i Hallandstrafiken och knappt 20 miljoner i Halmstad flygplats.

Jag använder mig sällan av buss eller färdtjänst som transportmedel men ser ser gärna att mina skattepengar används till detta då det är andra som behöver dessa tjänster.

.

Insändaren påpekar att flyget ingår i begreppet kollektivtrafik. Bild: Håkon Mosvold Larsen
Insändaren påpekar att flyget ingår i begreppet kollektivtrafik. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Jag själv har kunder och arbete utanför Halmstad och har under lång tid behövt kunna resa enkelt och över dagen till Stockholm. För mig är flygplatsen avgörande för att min familj och jag ska kunna bo i Halmstad. Min förhoppning är att de som inte behöver använda flyget kan acceptera värdet av och investeringen i Halmstad flygplats.

Att ställa olika typer av kollektivtrafik mot andra investeringsbehov i kommunen/regionen (till exempel lekplatser, skola, vård) är inte konstruktivt. Vem vill minska på bussar eller färdtjänst för att bygga lekplatser eller satsa mer inom andra områden?

AJÖ