Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Henrik Montgomery/TT

Aldrig, aldrig har det varit så dåligt underhåll av grönytor som nu

Kommentar till ”Vallåsbo” den 29/8 angående att HFAB:s sommarjobbare saknar redskap, kunskap och anvisningar om markskötsel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Ett svek från HFAB att inte ge ungdomarna seriös arbetsledning”, 29/8.

Jag antar att det är samma HFAB-entreprenör på Sofieberg som ansvarar för markunderhåll på Vallås och att dessa skall sätta sommarjobbarna i arbete. Då är jag inte förvånad.

På Sofieberg ser vi entreprenörens bil parkera då och då och ut stiger två gentlemän. Under en 20–30 minuter röker de cigaretter varefter de slänger sina fimpar direkt på marken och åker. Under juli–augusti när allt växer så otroligt fort så har man gjort olika insatser under två ynka dagar vad vid boende kunnat utröna.

Jag har bott i HFAB-lägenheter under 20 år och aldrig, aldrig har det varit så dåligt underhåll av grönytor som nu. Grönområden glöms att klippa tills någon till slut felanmäler när gräset är 40-50 cm högt, kompostbingar står överfulla veckovis tills någon felanmäler. (Fullt blir det för att hyresgästerna numera själva får kapa träd, buskar och växtlighet som växer in på tomten).

Ytor där den åkgräsklipparen inte kan köra (suterränghus) har också slutat klippas från och med i år. Det är nog också första gången någonsin som HFAB inte tillhandahåller jord så att boende kan förbättra rabatter och gräsmattor.

Så... en sommarjobbare som inte vet vad som är upp och ned på en morot och med en kratta ihopsatt med silvertejp och/eller med en mobil i ena handen – det är nog ändå mer än vi sett av HFAB/deras entreprenör i vårt område i sommar!

20 år hos HFAB

Svar direkt

Vi är medvetna om att det finns en förbättringspotential av vårt yttre underhåll när det gäller träd, buskar och gräsmattor. Vi har därför inlett en genomgång av den yttre miljön på våra områden med syfte att få en enhetlig nivå på skötsel och underhåll i våra områden.

Jag vill samtidigt poängtera att vi inte kan ansvara för andra fastighetsägares underhåll, om deras grönytor gränsar mot våra. Det är korrekt att vi slutat tillhandahålla jord.

Det är olika entreprenörer på Sofieberg och på Vallås. Generellt gör våra sommarjobbare ett viktigt jobb när de hjälper till med att göra fint i sina bostadsområden.

Lotta Ullstadius

förvaltningschef HFAB