Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aktiviteterna på bilstranden sker lugnt och fridfullt

Nej Mattias Karlsson, det råder inte bilkaos, som du så uttrycksfullt skriver i dagens (14/8) ledarsida i Hallandsposten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hade du varit en frekvent besökare på bilstranden i Mellbystrand och Skummeslöv hade du förhoppningsvis insett vad vi andra redan vet, nämligen att du far med osanning.

Aktiviteterna på bilstranden sker lugnt och fridfullt.

Vi ser stojande barn, strandtennisspelare, lojt njutande människor, ungdomar som spelar musik, barnfamiljer som fikar, fritidsfiskare som rullar ner och lägger sin båt i vattnet.

Vi ser individer med fysiskt begränsande kroppar som tack vare bilstranden, bryggan i Skummeslöv, räcket i Mellbystrand och kommunens badrullstol kan ges möjlighet att bada.

Vi ser bilentusiaster som ställer upp sina fina ekipage för att få härliga bilder till sin samling, vi ser kompisgäng och par som njuter av sin medhavda mat i solnedgången.

Vi ser personbilar, motorcyklar, husbilar, husvagnar, mopeder och cyklar, varav 99,95 procent framförs enligt hastighetsskyltarna eller till och med i gångtrafikhastighet.

DETTA är verkligheten, inte det som du så dramatiskt vill påskina, förstås ivrigt påhejad av gruppen ”Strandmiljö Laholm - Mellbystrand & Skummeslöv.”

För er som inte har så mycket kunskap i ämnet kan jag informera er om att det, av tolv kilometer strand, endast är fyra kilometer som fordonstrafik är tillåtet.

Denna tradition är av urminnes hävd, det vill säga har förekommit under minst två mansåldrar.

Mattias Karlsson, vi är hjärtligt trötta på ditt personliga korståg mot merparten av Laholms kommuns invånare.

Det räcker nu.

Johanna Nilsson

Svar direkt

Vad jag ville belysa med min ledare är det till synes rättslösa tillstånd som råder på sandstränderna i Laholms kommun. Kommunen kan inte stävja buskörningen och hänvisar till polisen, som i sin tur inte har tillräckliga resurser att lagföra buskörare.

Problemen med buskörningen har Hallandsposten rapporterat om, och är alltså inget som jag far med osanning om. Buskörningen är också till allra största delen en konsekvens av att det i dag är tillåtet att köra på stränderna. Mitt ställningstagande i den frågan handlar inte om hur det har varit tidigare av hävd, utan jag vill att skyddsvärd natur ska bevaras för framtida generationer.

Mattias Karlsson

politisk redaktör