Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Hasse Holmberg / TT
Bild: Hasse Holmberg / TT

Akta er för att bli gamla i Laholm

Från och med första mars beviljas nu hjälp med städning inom äldreomsorgen endast var tredje vecka i stället för som tidigare varannan vecka.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Socialnämndens ordförande anger som skäl att besparingar behöver göras och att det bedömts att städning var tredje vecka hos de äldre är tillräckligt och skälig levnadsstandard. Vem vill till exempel ha sin toalett städad endast var tredje vecka? Låter snuskigt! Om ni, politiker, har erfarenhet av att det räcker är en sak men ta inte ifrån de äldre det som de en gång fått beviljat.

Återigen är det de som får sitta i kläm! Skamligt! I Halmstads kommun finns inga sådana riktlinjer! Dessutom ska alla utökade insatser styrkas med medicinskt intyg oavsett ålder om det så bara gäller att få sina sopor utburna till soprummet eller att hämta posten i brevlådan. Gäller även de som är 90–100 år. Allt enligt biståndshandläggaren som påpekar att detta är de nya riktlinjerna från politikerna.

Det finns något som heter normalt åldrande då gamla och orkeslösa ben inte längre bär upp kroppen. Var har det sunda förnuftet tagit vägen? Fy skäms på er!

Laholmsbo m fam, snart Halmstadbor