Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

54 år sedan "studenten" försvann

Jag tror inte någon vill ha tillbaka studentproven, som var både skriftliga och muntliga, vilket medförde att man kunde bli kuggad på studentdagen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

1964 fattade riksdagen beslutet av avskaffa studentexamen i Sverige. Det skulle införas ett nytt och effektivare system. Vi skulle inte längre ha gymnasier utan gymnasieskolor och inga studentprov utan det skulle införas centrala prov. Den sista kullen studenter gick ut 1968.

Det är alltså 54 år sedan studentexamen och därmed "studenten" försvann, ändå lever dessa ord kvar i folkmun. Tyder inte det på okunskap eller är det reformen, som borde revideras?!

Jag tror inte någon vill ha tillbaka studentproven, som var både skriftliga och muntliga, vilket medförde att man kunde bli kuggad på studentdagen och inte få springa ut bland sina kamrater utan gå ut bakvägen.

Ett tag skulle gymnasieskolan vara examensfri. Läs på era betyg och/eller era barns betyg, vad ni/de har avslutat för någonting i dagens gymnasieskola!

Lärare tillika "språkpolis"