Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Österskans – en oas i staden

Österskans är definitivt ingen öde plats och många är vi som vill kännas vid den.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändarna ”Ödetomten Österskans en övergiven plats”, 16/8 samt ”Nya möjligheter på Österskans”, 17/8.

Det är positivt att Österskans, som ligger centralt vid Nissan sedan i våras har blivit en rolig, blomstrande grön oas. Många har hittat hit, men en del lever i villfarelsen att platsen är öde och tråkig.

Själv bor jag granne i kvarteret och njuter så gott som dagligen av de vackra blommorna i megakrukor och nyplanterade träd och det finns många bänkar att sitta på i full sol eller lummig skugga. Jag spelar ofta minigolf här med barn, barnbarn och vänner och jag har hört flera turister säga att det är intressant att varje golfbana innehåller en sevärdhet i Halmstad, och det tycker jag också. Efter en golfrunda är det härligt att slå sig ner under parasollerna vid Glasshuset med SIA:s alla smaker och specialglassar. Är man hungrigare finns även en hamburgerkiosk med vegetariskt alternativ. Både glass och hamburgare är producerade av lokala råvaror.

Barn lockas till lekplatsen intill med klätterställningen, som har små kojor och en liten och en större rutschbana. Trästockar finns undertill att klättra på. De yngre barnen har en stor sandlåda med tillhörande färgglada hinkar och spadar och en stor limegrön bil att ratta med.

När vintern kommer och minigolfbanan måste tas in, kanske ytan kan ersättas med en konstfrusen skridskobana.

Som frilansjournalist är jag känslig för fejknyheter (fake news). Insändare publicerade i Hallandsposten onsdag 16 augusti och torsdag 17 augusti – båda endast undertecknade med signatur – ger en bild som inte stämmer. Österskans är definitivt ingen öde plats och många är vi som vill kännas vid den.

Jag tycker att Österskans vittnar om en vettig lösning till glädje för såväl oss Halmstadbor som turister.

Anne Annfält