Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örjans vall i Halmstad ska bestå, tycker skribenten. Bild: Jari välitalo
Örjans vall i Halmstad ska bestå, tycker skribenten. Bild: Jari välitalo

Örjans vall är en ”katedral” för fotboll

När HBK eller Astrio har en publik på i genomsnitt 10 000 personer finns det skäl att överväga ny arena, anser skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Av orsaker som i mångt och mycket påminner om det som föregick dolda planer på att bebygga Picassoparken/Österskans med en enorm byggkoloss och förstöra för allmänheten så har delvis samma krafter börjat plädera för att bygga en ny fotbollsarena och att denna skall finansieras med markförsäljningar av Örjans vall. Detta är krämarfasoner! Mitt råd till allmänheten är: var observanta på makten!

Det kanske, betonar kanske, är så att det i framtiden behövs en arena med större publikkapacitet än Örjans vall. När HBK eller Astrio har en publik på i genomsnitt 10 000 personer finns det skäl att överväga ny arena. Det är dock inte detsamma som att riva Örjans vall.

Om till exempel vissa kändisar prompt vill ha en ny arena kanske man skall titta på Alevallen och resterna av civila flygfältet? Eller någon av alla de markområden i dag inom kommunen som hyser en golfbana.

Örjans vall är en "katedral" för fotboll och en naturupplevelse. Den skall bestå!

Bollkalle vid VM 1958