Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Låt oss hoppas att området nu får chansen att utvecklas till en kreativ och utvecklande centrummiljö, skriver Lars-Rune Ericsson.
Låt oss hoppas att området nu får chansen att utvecklas till en kreativ och utvecklande centrummiljö, skriver Lars-Rune Ericsson.

Ödesbeslut på bordet

Må sunt förnuft segra till slut och att den infekterade processen med ett malplacerat hotellbygge avbryts.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När detta skrivs återstår ett litet dygn till ödesbeslutet i Halmstads kommunstyrelse om det ifrågasatta hotellbygget på Österskans/Picassområdet.

Må sunt förnuft segra till slut och att den infekterade processen med ett malplacerat hotellbygge avbryts. Låt oss hoppas att området nu får chansen att utvecklas till en kreativ och utvecklande centrummiljö. Anpassad till och för framtidens krav på en stadsmiljö med högt ställda förväntningar på estetik och funktion.

De politiker och tjänstemän som så här långt envist försvårat arbetet för engagerade medborgare, myndigheter, konsulter och demokratiska processer bör fundera över sitt sätt att informera, kommunicera och debattera i och omkring denna typ av frågor.

Dags för nytänkande, prestigelöshet, lyhördhet, transparens och ett parallellt samspel i projekt av den här karaktären. Noterar att arkitekten bakom verket ”Nya sammanhang” Hans Forsmark tycker att ”… Halmstadborna måste få ha sitt inflytande i processen” (HP 29/11).

Oavsett resultatet av den politiska beslutskarusellen, så kommer detta att beskrivas i den lokalpolitiska historieboken som en unik händelse vilket i mångt och mycket påverkade relationen mellan medborgare, politiker, myndigheter och inte minst media.

Lars-Rune Ericsson

LÄS MER: Han har ritat det omstridda hotellet: ”En länk mellan city och Österskans”

LÄS MER: S-bomben: Partiet svänger – vill stoppa hotellbygget på Österskans

LÄS MER: V om S kovändning: ”Inte längre någon majoritet för hotellet”

LÄS MER: Stor besvikelse hos Alliansen efter S-utspel om hotellet