Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bil som drivs med förbränningsmotor ska ha avgassystem bestående av avgasrör och effektiv anordning (ljuddämpare). Bild: Johansen, Erik
Bil som drivs med förbränningsmotor ska ha avgassystem bestående av avgasrör och effektiv anordning (ljuddämpare). Bild: Johansen, Erik

Åtgärder mot störande motorljud behövs

Jag förstår att det här inte är polisens första prio men det verkar som att man har tappat greppet eller i värsta fall gett upp.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd för avgassystem fastställs "1 § Bil som drivs med förbränningsmotor ska ha avgassystem bestående av avgasrör och effektiv anordning (ljuddämpare) för att hindra störande ljud från avgaserna." Det kan man ju inte tro när man upplever Halmstad.

Det är väldigt störande med både motorcykel och bilar med raka rör eller effektljuddämpare utanför lagens råmärken. Man kan ofta följa ljudet genom nära nog hela stan.

Samtal bryts, barn väcks och av ljuden att döma accelereras det till höga hastigheter som absolut inte kan vara tillåtna i stan. Man kan tro att man bor granne med en racingbana.

Jag förstår att det här inte är polisens första prio men det verkar som att man har tappat greppet eller i värsta fall gett upp. Faktiskt ett miljöproblem. Det är okej att vara barnslig och bära sig åt men inte på bekostnad av vare sig andra eller miljön i stort. Jag vädjar till polisen att överväga insatser mot detta.

Störd