Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT
Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Återstår att se om strategin inger förtroende

Majoriteten i Liberalernas partiledning har gjort en ”pudel” och inför valet 2022 valt en ny strategi med målet en regering på högersidan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Många sympatisörer vill dock fortsätta nuvarande strategi, inget samarbete med SD och hindra partiet att få ”avgörande inflytande” i svensk politik. Märklig inställning i ett parti som ofta och gärna framhåller vikten av samarbete. Efter senaste valet splittrades Alliansen, blockpolitiken upphörde, regeringsbildningen tog historiska 129 turbulenta dagar, och Liberalerna var med och röstade fram en vänsterregering och blev dess stödparti. Allt på grund av ett parti som ”inte ska ha avgörande inflytande i svensk politik”!

Partiledningen har under galgen nu insett att om den nya strategin ska lyckas krävs det samarbete även med SD. Ganska rimligt med tanke på att det partiet representerar sex gånger fler väljare än det egna partiet! Samarbete med ett parti med väljare som har ”helt fel värderingar, är rasister och invandrarfientliga”, är nu således gångbart om det kan innebära en möjlighet att stanna kvar i riksdagen! Om den nya strategin inger förtroende för tillräckligt många nya väljare för att nå över riksdagsspärren återstår att se.

Klarsynt väljare