Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Åsikts- och yttrandefriheten för de med avvikande åsikter verkar inte värnas

Amnesty International säger sig vara emot stater som använder sig av svepande lagstiftning för att tysta oliktänkande, men Marie Ekholm vill alltså att mitt uttalande ska ses som ”hets mot folkgrupp”, som alltså är åtalbart.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Slutreplik. Apropå insändaren “Motsatsen till segregation är integration”, 21/4.

Marie Ekholm, som undertecknat med gruppsekreterare för grupp 33 Amnesty International, skyr inga medel i försök att tysta mig som har annan syn på migration.

Marie Ekholm ägnar sin tid åt att bland annat arrangera kampanjer till förmån för människor i andra länder som utsätts för förföljelse för sina åsikters skull (vilket är gott så), men vill alltså att mina åsikter ska bedömas som ”hets mot folkgrupp”. Uppenbart är att varken Marie Ekholm eller den organisation hon företräder verkar måna om vår yttrandefrihet och åsiktsfrihet här i vårt land, åtminstone inte för de med avvikande åsikter. Amnesty International säger sig vara emot stater som använder sig av svepande lagstiftning för att tysta oliktänkande, men Marie Ekholm vill alltså att mitt uttalande ska ses som ”hets mot folkgrupp”, som alltså är åtalbart.

Ekholms fixering vid hudfärg är likt många vänsterliberala anhängare slående och säger mer om både henne och dem än om mig och SD. Det enda man pratar om är hudfärg. För min och SD:s del har hudfärgen inte alls med saken att göra. Och för den som läst min insändare som repliken avser kan också klart och tydligt se att det Ekholm påstår närmast kan betraktas som lögn och förtal. Jag har varken nämnt hudfärg, religion eller generaliserat att människor som kommer från andra kulturer är kriminella.

Nej, utan precis som jag skrev så handlar det om det geografiska läget, inte märkligare än så.

När ett krig pågår i vårt närområde har vi självklart större ansvar och åtagande för flyktingar därifrån än från långt mer avlägsna länder. De ska få hjälp i sitt direkta närområde, inte behöva färdas långt bort ifrån sin familj, släkt och sammanhang till ett land som är både geografiskt och kulturellt avlägset.

Vidare skrev jag att den sedan länge förda ansvarslösa migrationspolitiken har fått förödande konsekvenser för vårt land på många vis, även där påstår Ekholm något annat.

Till sist, Marie Ekholm, motsatsen till segregation är assimilation.

Carita Boulwèn, Sverigedemokraterna