Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige är utpekat som viktigt land för framtida matförsörjning i Europa. Bild: Anders Andersson
Sverige är utpekat som viktigt land för framtida matförsörjning i Europa. Bild: Anders Andersson

Åkermarken måste bevaras för barnens framtida matbehov

Sverige är utpekat som viktigt land för framtida matförsörjning i Europa och många varnar för vår låga självförsörjningsgrad av mat, skriver Torbjörn Johansson (C).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Klimatförändringarnas torka, bränder, erosion och intensiva regnen på alla kontinenter spolar bort åkermark i snabbare takt än man trott. 50 procent av åkermarken är redan borta på jorden. I detta nu så är det torka och vattenbrist i Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Europa och i Kina befarar man att höstskördarna kanske kommer att gå förlorade om inga regn kommer.

Sverige är utpekat som viktigt land för framtida matförsörjning i Europa och många varnar för vår låga självförsörjningsgrad av mat, 50 procent.

Ni som är unga, studenter och barnfamiljer - gå in och titta Klimataktion Halmstads hemsida: klimataktion.se/lokalorganisationer-3/halmstad/.

Där finns två dokument med över 40 länkar om hur illa ställt det är med klimatet vilket inte framkommer i svensk media. Diskutera gärna med era lärare.

Halmstad kan bygga på höjden vilket jag föreslagit i fastighetsnämnden att man ska göra med alla nya skolor, en extra våning, som byggs till. Dessa blir då först reservlokaler för alla skolrenoveringar som ska göras snart i stället för svindyra baracker och senare reservkapacitet för nya elever i framtiden. Högre hus ska vara lösningen för fler bostäder men inte på åkermark!

Så rösta och kryssa personer i partier som driver denna fråga. Har ni redan röstat så kan man ångerrösta på söndag i sin vallokal.

Torbjörn Johansson (C)

kandidat till kommunfullmäktige i Halmstad.