Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är kommunledningen vetenskapsförnekare?

Vi kan inte fortsätta i gamla fotspår med fossila utsläppskällor som dagens flygverksamhet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Angela Merkel har förstått, Ursula Van det Leyen har förstått, Christine Lagarde har förstått, Emanuel Macron har förstått: Vi måste göra en omställning efter coronakrisen.

Vad gör kommunledningen i Halmstad? Tillför ytterligare 20 miljoner i subventioner till flygplatsen!

Jonas Bergman motiverar detta med skatteintäkter och arbetstillfällen. Dessa härrör till stor del från Försvarsmaktens verksamhet om jag förstår det rätt.

Såklart att de flesta verksamheter skapar arbetstillfällen och skatteintäkter. Det gjorde varvsindustrin och textilindustrin också en gång i tiden. Men de lades ner. Vi klarade det.

Vad det handlar om nu är inte ekonomi utan att vi ska kunna lämna över en beboelig värld till våra barn. Då kan vi inte fortsätta i gamla fotspår med fossila utsläppskällor som dagens flygverksamhet. Vi kan inte fortsätta flyga till Stockholm över dagen eller flyga charter till Kanarieöarna eller Turkiet från Halmstad och släppa ut tusentals kilo koldioxid. Det visar all tillgänglig forskning.

Halmstads kommun ska halvera sina utsläpp den närmaste tioårsperioden. Då kan vi inte ha kvar sån smutsig verksamhet. Det är dags för kommunledningen att ta klivet in i den nya framtiden, visa konkret hur ni ska minska utsläppen istället. Det går inte att vara konservativa bakåtsträvare längre.

Jag hoppas innerligt att kommunfullmäktige besinnar sig.

Carl-Göran Saxerbo

Vi som håller oss på jorden