Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PATRICK SÖRQUIST

Är Halmstad besöksvänligt?

För en tid sedan bevistade jag kommunens skolors danselevers stora gala i det nya kulturhuset Najaden. (En fantastiskt rolig och välbesökt föreställning.)

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Problemet kom tidigare, när jag skulle parkera bilen. Gatorna på kvarteren runt omkring var fullproppade. Men på baksidan finns en stor parkeringsplats som är uthyrd till Q-park med avgifter dygnet runt, denna var helt tom på bilar.

Är det rimligt att alla goda krafter som arbetat länge med denna viktiga mötesplats skall motverkas av att man kostnadsbelägger besök. Jag avundas inte de bofasta i området som dagligen ser sina gator blockerade av kulturbesökare.

Höjda parkeringsavgifter i city och tomma dyra parkeringshus vittnar också om att det inte finns samverkan mellan förvaltningarna som vill skapa ett levande affärsliv i framtiden och de som bestämmer om att stadens utseende inte skall rubbas.

Om nu en parkeringsskiva skulle introduceras och denna gällde även i parkeringshusen skulle Halmstad kännas som en vänligare stad.

Hans Carlsson