Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Är du beredd på riktig Sd-politik?

Röstar du på SD? Om du är man och tidigare röstade på M eller S är det troligt att du gör det. Och jag förstår dig.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Du vill sätta stopp för invandringen. Du är kanske trött på att invandrarna tar svenskarnas jobb eller att de lever på deras skattepengar utan att ge något tillbaka. Kanske känner du dig otrygg och vill ha ”hårdare tag” mot brottslingarna. Jag förstår dig.

Sverige har problem med integration och våld i förorterna. Skolresultaten har sjunkit. Och mycket skylls på invandrarna.Det är lätt att glömma bort att även om invandrarna är överrepresenterade i brottstatistiken så är majoriteten av invandrarna inte brottslingar. De kan svenska och jobbar bland annat inom äldrevården och sjukvården.

Men om det nu går som du vill och SD faktiskt kommer till makten, är du då beredd på att ett parti med rötter i nazismen också kommer bestämma över Sveriges ekonomi? Över skola, vård och omsorg? Över anställningsvillkor och sjukförsäkringssystem?

Har du tänkt igenom ordentligt att SD vill begränsa kvinnors rätt till abort eller homosexuellas rättigheter? Att partiet vill bestämma hur konst ska se ut?

Har du funderat tillräckligt på SD:s syn i klimatfrågan – att den kallas för en ”pr-kupp” av av partimedlemmarna, trots att klimatforskarna är eniga?

Jag förstår dig. Kanske känner du dig otrygg. Ändå uppmanar jag dig att lyfta blicken från just invandringsfrågan och tänka ett steg längre – vilket samhälle får vi med SD vid makten?

BK