Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Är det politiker eller tjänstemän som styr i Halmstads kommun?

När jag var yngre och jobbade politiskt i Västerås kommun var jag och mina politiska kamrater noga med att kontrollera vad de förslag som tjänstemännen kom med skulle innebära för våra kommuninvånare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Skulle dessa förslag gynna kommuninvånarna eller inte? Framförallt lyssnade vi på de som hjälpte oss att hålla invånarna friska och i form. Vi ordnade fina möjligheter för klubbarna att utföra sitt jobb. Västerås kommun ordnade fina idrottsanläggningar bland annat Sveriges första inomhushall för bandy. Vi var också bland de första kommunerna att ordna cykelvägar och parkeringar efter behov.

Det kostade naturligtvis pengar, men kommun- invånarna sa sig vilja betala kostnaden via sin skatt. Vi fick alltså bra gehör från våra väljare.

I Halmstad upplever jag att tjänstemännen styr politikerna och inte tvärtom. Ett exempel, parkeringen vid slottet skulle endast kunna användas av de med moderna telefoner och en app. Tjänstemännen hade räknat ut att detta skulle bli mycket billigare. Hur blev resultatet?

Parkeringen som förr var fullbelagd blev plötsligt knappt halvbelagd. Detta måste ha betytt ett minus på inkomstsidan. Detta gjorde att man kröp till korset och ändrade så man kunde parkera med hjälp av kontokort. Parkeringen är numera för det mesta fullbelagd. Ärligt talat, hur många väljare vill att våra toaletter endast kan användas av dem med app?

Hur hjälper man idrotts- klubbarna? Ytterligare ett exempel på ohörsamhet. I Ljungby kommun hjälpte man sitt ishockeylag genom att anlägga en ny sarg som man kunde använda fasta skyltar att trä in i innanför plexiglas. Detta sparade Troja mycket pengar på, man kunde använda samma reklamskyltar varje år. Det kostar Hammers åtskilliga tusenlappar då reklamen måste bytas varje år. Kommunen sa nej men kräver betalt ändå för hallen.

Skärpning politiker, framförallt ni som sitter i ledningen.

Lars Broman