Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det rimliga vore att de som har pool får betala en betydligt högre vattentaxa, anser skribenten. Bild: Christine Olsson/TT
Det rimliga vore att de som har pool får betala en betydligt högre vattentaxa, anser skribenten. Bild: Christine Olsson/TT

Är det miljövänligt att skaffa pool?

Det rimliga vore att de som har pool får betala en betydligt högre vattentaxa.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Allt fler väljer att investera i egen pool och så här i corona-tider är det kanske inte så konstigt eftersom våra semesterresor är inställda och de som då har en slant över kan välja att skapa lite lyx på hemmaplan i stället.

Att vi inte flyger så mycket bidrar så klart till mindre utsläpp och att vi låter bilen stå gynnar också miljön. Men hur är det med att fylla upp en pool med dricksvatten? Är det att värna om miljön? Under de senaste åren har vi vant oss vid att det blir bevattningsförbud lagom till sommaren.

Detta problem lär inte försvinna med tanke på klimatförändringar och att det blir fler och fler pooler som ska fyllas. De flesta poolägare passar på att fylla poolen innan förbudet kommer och när väl förbudet kommit så måste vi alla hjälpas åt för att spara på vattnet.

Jag tycker det rimliga vore att de som har pool får betala en betydligt högre vattentaxa. De borde inte vara så svårt att räkna ut hur mycket vatten ett hushåll bör klara sig med. Är det fyra personer skrivna på en adress så ska det finnas ett snitt på hur mycket vatten det bör gå åt.

Förbrukar hushållet mer än snittet så ska det kosta. Kostar vattnet mer så lär fler spara på dropparna och de som väljer att slösa får då betala extra. Det ska helt enkelt vara billigare att köpa tekniskt vatten från en tankbil än att betala extra för vårt fina dricksvatten.

Sedan är det så klart ett kommunproblem som måste lösas, vi blir fler hushåll i Halmstad och att alla ska ta vatten från samma ”källa” lär inte gå i längden. Fler vattentäkter måste till, men jag antar att kommunen har en bra plan för att lösa detta problem.

Dock får det inte bli en ursäkt för oss invånare att inte spara på vattnet, slösar vi ska det kosta. Så funkar det med sophanteringen, behöver vi fler tömningar så får vi betala extra , och har vi varit på återvinningsstationen mer än 15 gånger så kostar det mer. Jag ber alla att tänka långsiktigt – spara på vattnet och värna om vår miljö.

Danne