Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför ska det investeras i alkoholtillverkning som blir lättåtkomlig?, frågar sig skribenten apropå förslag om gårdsförsäljning. Bild: Christine Olsson
Varför ska det investeras i alkoholtillverkning som blir lättåtkomlig?, frågar sig skribenten apropå förslag om gårdsförsäljning. Bild: Christine Olsson

Är det inte bättre att arbeta för en värld där människor lever drogfria?

Varför ska det investeras i alkoholtillverkning som blir lättåtkomlig?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Hög tid att införa gårdsförsäljning”, 8/6.

Insändaren uttrycker att gårdsförsäljning av alkohol inte är något hot mot varken statliga monopolet eller folkhälsan. De som varnar för dessa konsekvenser bör väl inte förlöjligas med de erfarenheter som finns? Givetvis är det en viss uppluckring av monopolet.

Men folkhälsan i vårt land omkring alkohol är tyvärr ännu mer oroande. Mängden förare i bil, båt och flyg, som kör onyktra är varje dag, de är redan för många tusen som utgör en fara. Öka inte detta med impulsartade alkoholinköp i gårdsbutik. Sälj något annat i stället med bättre nytta.

Hundratals tusen barn växer upp med föräldrar som har tolerant syn på alkohol och för bruket vidare. Är det önskvärt att fortsätta med detta?

Är det inte bättre att arbeta för en värld där människor lever drogfria och naturliga? Varför ska det investeras i alkoholtillverkning som blir lättåtkomlig?

Minskad förekomst och behov av alkohol och droger skulle väl ge en mindre grogrund för den gängkriminalitet som det saknas snabba lösningar för? Mer straff ger på sikt en hårdare attityd bland inblandade, något forskningen bekräftar.

Alkohol ökar olyckor i många miljöer, kostnader leder till sämre ekonomi, personer mister sitt jobb, personlighetsförändring kommer förr eller senare. Det börjar dessutom ofta med en nål och slutar med en silverskål. Avhållsamhet till alkohol och droger undviker detta.

Medlem i Motorförarnas helnykterhetsförbund