Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 2021-01-02
Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, med på skärm under lördagens digitala pressträff om coronapandemiläget. 
Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030 
 Bild: Jonas Ekströmer/TT
STOCKHOLM 2021-01-02 Anders Tegnell, statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten, med på skärm under lördagens digitala pressträff om coronapandemiläget. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030 Bild: Jonas Ekströmer/TT

Är det Folkhälsomyndigheten som styr landet?

Folkhälsomyndigheten, är de en expertmyndighet?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är ett högt pris befolkningen i Sverige får betala med ett brutalt stort antal döda samt långtidssjuka i covid-19. Den senare gruppen lider svårt och lämnas åt sitt öde.

Det här går inte att prata bort även om översteprästen Tegnell verkar tro detta. FHM borde bromsats för länge sedan. Det började med Tegnells tvärsäkerhet, när han påstod att smittan inte skulle spridas utanför Kina.

Galenskaperna har därefter avlöst varandra. Lögnerna och envisheten kring munskydden, teorin om flockimmunitet, som inte höll, och WHO:s pinsamma tillrättavisning mot Sverige samt ovilligheten att låta vaccinera vårdpersonal bland de första, för att bara nämna några.

Folkhälsomyndigheten har fattat många beslut med förvånansvärt dålig timing. Tegnell känns alltmer som en tragisk och osmidig byråkrat mot strömmen och inte som en företrädare för en expertmyndighet värd namnet.

Gott Nytt År till alla i regeringen som åkte bekvämt i baksätet pandemiåret 2020. Nu finns i alla fall någon att skylla på! Vem styr egentligen det här landet? Någon?

Låt oss hoppas på att vi kan vaccinera oss ur eländet.

Lars R