Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Äntligen kom den på plats på Brottet!

Äntligen kom den på plats lagom till sommaren 2020! Den anpassade toaletten strax intill simstadion Brottets bassängkant.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Tidigare har det varit väldigt jobbigt och svårt för personer med rörelsenedsättning att ta sig uppför backen för att nå den större anpassade toaletten. RBU Halland, DHR Halmstad – Hylte - Laholm, FUB Halmstad – Hylte och ett antal andra funktionshinderorganisationer har jobbat med frågan sedan 2018.

Efter en skrivelse, två påminnelser och en insändare om toaletten gick vi i mål. Nu är det lättare för våra medlemmar att kunna bada och simma. En bra och enkel åtgärd som leder till ökad inkludering och tillgänglighet, samt en bättre folkhälsa hos vår medlemsgrupp.

Utan föreningarnas samlade insatser hade det troligtvis inte stått någon toalett vid sidan av bassängkanten på Brottet. Det visar på värdet av funktionshinderorganisationer som arbetar intressepolitiskt i frågor som är viktiga för medlemmarna.

Maria Norrman, ordförande i RBU Halland, Föreningen för rörelsehindrade barn och ungdomar

Jonny Persson, ordförande i DHR Halmstad – Hylte – Laholm, Delaktighet – Handlingskraft – Rörelsefrihet

Per-Gunnar Petersson, vice ordförande FUB Halmstad – Hylte, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning