Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Företrädare för C i Hylte kommenterar beslutet om att föreslå att barn- och ungdomsnämnden i Hylte får mer pengar. Bild: HP/arkiv
Företrädare för C i Hylte kommenterar beslutet om att föreslå att barn- och ungdomsnämnden i Hylte får mer pengar. Bild: HP/arkiv

Äntligen - är pengar aviserade

Risken är stor att en del av medlen inte kommer att kunna användas. Men bättre sent än aldrig.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Äntligen. I bokslutet för 2020 fonderades 5 miljoner för ”coronaåtgärder”. Vi C-ledamöter i bun, barn och ungdomsnämnden, väntade under våren på förslag från majoriteten om ansökan om en del av dessa medel. Men det kom inga förslag och vid bun:s möte 25 maj föreslog vi att kontoret skulle förbereda en ansökan och vid mötet den 22 juni tog bun beslut (§ 56) att begära 1,89 miljoner från kommunstyrelsen. Det skulle kunna ge främst eleverna i åk 6 och 9 extra stöd under höstterminen.

Ännu inga besked, men i HP den 23 september kan man läsa att majoriteten föreslår att kommunfullmäktige ska tilldela bun 2,8 miljoner. Det är bra, men nästa KF är den 21 oktober, så det blir inte lång tid att göra något konstruktivt. Risken är stor att en del av medlen inte kommer att kunna användas. Men bättre sent än aldrig.

Malin Svan (C), 2:e vice ordförande

Lennart Ohlsson (C), ledamot i bun