Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Roger Larsson

Ännu ett bevis på bristande tänk gällande HBK:s ekonomi

Att HBK har ett bristande tänk när det gäller ekonomi är tyvärr inget nytt och det går ganska snabbt att göra en uppskattning över hur mycket pengar de förlorar på att ha en kontantfri arena.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik: Apropå artikeln ”Ompröva Örjans vall som kontantfri arena”, 3/7

Halva potten-lotteriet är en stabil inkomstkälla för de flesta föreningar i dag. När Halmia spelar köper varje åskådare i snitt varsin lott, hos Falkenberg köper varannan åskådare en lott. När HBK spelar är det inte ens var femte åskådare som tar sig tid att plocka upp mobilen och swisha 20 kronor för detta ändamål. Traditionen med att se till att ha med sig kontanter och håva upp en tjuga för en lott har gått förlorad och man tappar cirka 10 000 kronor per match i intäkter på grund av detta.

Att säkert 100 åskådare per match har slutat gå på grund av att det är så krångligt att ta sig in är en nog ingen överdriven gissning utan snarare tvärtom lågt räknat. Här förloras det ytterligare 15 000 kronor per match.

Hur mycket intäkterna har sjunkit när det gäller kioskförsäljning är svårare att räkna på, men på samma sätt som man drar sig för att swisha 20 kronor för en lott så drar man sig för att swisha 20 kronor för en korv. Säg 5 000 kronor per match i förlorade intäkter på kioskförsäljningen. Det är lågt räknat.

Totalt alltså runt 30 000 kronor per match i förlorade inkomster på grund av att man tillämpar kontantfritt. 15 hemmamatcher per säsong och vi är uppe i 450 000 kronor i förlorade intäkter per säsong.

Med sitt kontantfria mantra visar HBK ånyo på sitt bristande tänk när det gäller den ekonomiska skötseln av klubben. Har man verkligen så mycket pengar att man har råd att strunta i uppåt en halv miljon i intäkter per säsong?

Säg ja till intäkter