Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

”I Holm har vi nio kilometer till resecentrum (precis som Trönninge), ändå ska vi betala för två zoner eftersom inga stadsbussar går hit.” Bild: Roger Larsson

”Detta känns helt uppåt väggarna”

”Som boende i Holm, där vi har ännu närmare till stan och ändå ligger i zon två, så känns detta helt uppåt väggarna”. Det skriver Annika Johansson Sävborg (C) apropå en ledare om att Trönninge ska införlivas i Halmstads stadszon.

Ja, den som gnäller mest vinner. Det är väl det enda man kan säga om denna "rättvisa".

Som boende i Holm, där vi har ännu närmare till stan och ändå ligger i zon två, så känns detta helt uppåt väggarna.

Belysning på cykelbanan? I Holm har kommunen lagt ner skolan och barnen får åka buss eller cykla de tre kilometrarna som är till Kärleken. Längs mörka åkerlandskap, utan belysning. Men de som ska ha belysning först är förstås Trönninge, för de skriker högst.

En zon till stan med kollektivtrafik? I Holm har vi nio kilometer till resecentrum (precis som Trönninge), ändå ska vi betala för två zoner eftersom inga stadsbussar går hit. Men nä, ska det göras undantag ska det förstås bli Trönninge som får det, för de skriker högst.

Klart att alla är sig själv närmast men det här inte rättvisa. Vi andra kämpar vidare för att hela kommunen ska leva och ha samma förutsättningar.

Hoppas Trönningeborna framöver ställer sina bilar och åker kollektivt och cyklar till stan och visar att de förtjänar den förtur de får jämfört med oss som bor i andra stadsnära landsbygdsorter.

Annika Johansson Sävborg (C)

ordförande Centerkvinnorna Holm

Apropå ledaren ”Slut på 30 års orättvisa för Trönninge”, den 15 september.

LÄS MER: 30 års tjat lönade sig – nu får Trönningeborna billigare resor