Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vi vill ha ett företagsammare Halmstad

Vi har inga fagra vallöften, vi lovar bara hårt arbete, flit och ansvarstagande för att hela Halmstad ska leva. Det skriver tre centerpartister.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Centerpartiet vet att det är företagen som skapar jobben. Därför vill vi att Halmstad ska vara Sveriges bästa kommun att driva företag i. Vi tror att växande företagande i hela vår kommun har en viktig roll att spela för att utveckla hela Halmstad. Åtta av tio jobb skapas i små och medelstora företag. Företagen för Halmstad framåt.

Det måste bli lättare att driva företag, anställa och växa. Genom fler företag skapas fler arbetstillfällen och möjligheter men också skattemedel till välfärden.

Centerpartiet vill skapa goda förutsättningar till företagsamhet i hela Halmstad. Oavsett om du är i Eldsberga, Söndrum eller Harplinge så ska det vara lätt att driva företag, anställa och växa. Reglerna måste bli enklare, att anställa människor billigare och den sociala tryggheten större för att fler ska våga bli egenföretagare.

Vi vill stärka det lokala näringslivet genom bland annat lokala företagarnätverk. Genom tydliga plattformar mellan kommun, näringsliv och civilsamhälle förbättras möjligheten för företag att hitta såväl finansiering, expandering som kompetensförsörjning. Kommunens näringslivsbolag har en viktig roll i arbetet med att göra det lättare att starta eget. Här vill vi satsa extra på kvinnors företagande.

Centerpartiet menar att Halmstad inte hade varit där vi är utan våra fantastiska företagare. Det är de som utvecklar Halmstad, inte vi politiker. Genom jobb, skattemedel och tillväxt får vi hela kommunen att växa. Vi har tillit till våra småföretagare, och vill göra det ännu enklare för dem att bli större.

När vissa lovar allt till alla och målar upp en dyster bild av Halmstad väljer vi i Centerpartiet istället en annan väg framåt. Vi tror på hela Halmstad och kraften i vår breda kommun. Vi vill ha ett företagsammare och hållbarare Halmstad där småföretagare får möjlighet att växa. När valfläsket osar bränt från vänsterkanten levererar vi jordnära och förankrad politik som fokuserar på att utveckla småföretagandet i hela Halmstad.

Vi har inga fagra vallöften. Vi lovar bara hårt arbete, flit och ansvarstagande för att hela Halmstad ska leva och småföretagarna bli fler. Vi har tagit ansvar för Halmstad och är beredda att göra det igen. Vi visar handlingskraft och framåtanda - vi är småföretagarnas röst i Halmstad.

Jenny Axelsson

kommunråd och plats 1 på Centerpartiets kommunlista

Yngve Kihlberg

företagare och plats 2 på Centerpartiets kommunlista

Jennie Wijk

företagare plats 3 på Centerpartiets kommunlista