Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi vill uppmana alla att komma på kvarvarande hemmamatcher." Bild: Roger Larsson

Vi vill att alla ska vara stolta över HBK

Vi vill be alla att stötta HBK och de initiativ som man tar. De förändringar som skett och nu sker vid sidan av planen måste vara fog för pånyttfödd tro och ett ökat engagemang. Det skriver Jesper Ljung och Bo Bergkvist.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Med detta inlägg vill vi vända oss till alla med ett hjärta som på ett eller annat sätt klappar för HBK. Klubbens stödföreningar – HBK-Ringen och Föreningen Gamla Bollklubbare – vill uttala sitt stöd för klubbens nya ledning och uppmanar till uppslutning.

I jämförelse med mycket annat är fotboll självklart världsliga ting men man kan inte komma ifrån att HBK berör och påverkar många människor i och utanför vår stad – och är en del av Halmstads historia och identitet. Det krävs hårt arbete, skicklighet, vilja med mera för att nå såväl idrottslig som ekonomisk framgång. Inom professionell elitidrott ska dessa båda delar fungera och är starkt beroende av varandra.

HBK har åter stora ekonomiska utmaningar att hantera och man vidtar en rad åtgärder för att stärka ekonomin och på andra sätt skapa förutsättningar för att åter kunna nå de sportsliga framgångar som är syftet med elitverksamheten och som får många att känna glädje och stolthet.

Vi hyser mycket stort förtroende för att Pelle Nilsson, ordförande sedan i våras, och Magnus Haglund, tränare sedan i somras, är rätt personer att leda förening respektive herrlag för att HBK åter ska bli en välmående förening.

En förening som inte bara fortsätter att ta hand om tjejer och killar som vill spela fotboll utan också med både ett herr- och damlag som levererar på planen. Som presterar så att även kommande generationer supportrar och Halmstadbor får minnen för livet. Att HBK åter blir något som varje medlem, supporter och gemene Halmstadbo med all rätt kan känna stor stolthet för och någon slags delaktighet i.

Många har med tveksamhet och ökad besvikelse sett hur både det ena och andra ”haltat”. Det finns frågor kring det som varit men ska man framåt måste blicken riktas ditåt. Vi vill därför be alla att stötta klubben och de initiativ som man tar. De förändringar som skett och nu sker vid sidan av planen måste vara fog för pånyttfödd tro och ett ökat engagemang.

Med stort stöd i breda led ges den nya ledningen andrum och kraft så att man kan fortsätta på den inslagna vägen – att göra rätt saker, i rätt ordning. Helt enkelt skapa en stabil grund som ett gediget bygge kan vila på. Först då finns förutsättningarna för att poängen åter kan börja travas på hög.

Vi vill uppmana alla att komma på kvarvarande hemmamatcher. Kom – och visa laget, föreningen, politikerna, sponsorerna och Fotbollssverige att i Halmstad har vi ett fotbollslag som vi tror på och som därför kommer bli att räkna med även i framtiden.

Vi vet att stödet för HBK är stort i breda led och vi vill på förhand tacka dig som ställer upp och åter tror på HBK precis som vi gör.

Jesper Ljung

ordförande HBK-Ringen, en stödförening bildad 1969 med i dag cirka 450 medlemmar

Bo Bergkvist

ordförande Föreningen Gamla Bollklubbare, bildad 1935 med i dag cirka 150 före detta spelare och ledare