Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

”En översiktsplan är ett viktigt styrdokument och det är många aspekter att ta hänsyn till när man pekar ut områden för bebyggelse, jordbruk och industrier.” Bild: Benjamin Andreasson
”En översiktsplan är ett viktigt styrdokument och det är många aspekter att ta hänsyn till när man pekar ut områden för bebyggelse, jordbruk och industrier.” Bild: Benjamin Andreasson

Vi vet vad våra väljare vill

Centerpartiet har tillsammans med Alliansen tagit ansvar genom att lyfta in de frågor vi tycker är viktiga för att hela Halmstad ska leva och utvecklas. Det skriver två centerpartister med anledning av förslaget till ny översiktsplan.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

I dagarna går den nya översiktsplanen ut på remiss efter lång process inom politiken. En översiktsplan är ett viktigt styrdokument och det är många aspekter att ta hänsyn till när man pekar ut områden för bebyggelse, jordbruk och industrier. Intressen ställs emot varandra hela tiden.

Det handlar inte bara om hur orter kan utvecklas och ha service och infrastruktur, det handlar även om att ta hänsyn till förväntade klimatförändringar.

Det är stora frågor där besluten ska hålla många år in i framtiden. Frågor som för den enskilde medborgaren kan vara svåra att ta till sig. Med all rätt. Frågor som förtroendevalda därför tagit på sig att besluta. Förtroendevald betyder just det, att man är vald att i förtroende ta beslut i de frågor som rör oss alla i samhället.

Att då som Sverigedemokraterna i Halmstad säga att ”Vi vill inte lägga tid och energi på det här innan förslaget varit ute på samråd. Då får man mer inspel från invånarna. Vi vill veta vad vårt samhälle säger, SD lyssnar på folket” är häpnadsväckande.

När en fråga så stor som en översiktsplan går ut på remiss måste vi som förtroendevalda ha tagit ställning utifrån den sakkunskap vi omger oss av, för att ha en hållbar utgångspunkt. Det kräver att vi lägger tid och energi på detta och att det ingår i våra uppdrag som förtroendevalda.

Finns det inget underlag, finns det heller inget att ge inspel på. Det borde även Sverigedemokraternas väljare tycka!

Centerpartiet har tillsammans med Alliansen tagit ansvar genom att lyfta in de frågor vi tycker är viktiga för att hela Halmstad ska leva och utvecklas. Utifrån det förslaget får nu alla invånare möjlighet att säga sitt. Det är att ta ansvar som förtroendevald och det gör oss stolta som centerpartister!

Nu ska vi också med glädje höra vad invånarna säger i denna fråga, precis som vi ständigt har en dialog med våra väljare när det gäller saker som man vill lyfta. Som exempelvis belysning på cykelbanan till Holm.

Vi vet vad våra väljare vill, och vi driver vår politik utifrån det dagligen, precis som en förtroendevald ska!

Centerpartiets förtroendevalda i Holm

Annika Johansson Sävborg (C)

ersättare i Hemvårdsnämnden

Henrik Andersson (C)

ledamot i kommunfullmäktige och styrelseledamot i LBVA

LÄS MER: Grönt ljus för översiktsplanen – efter 45 ändringsförslag