Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi säger starkt nej till nuvarande hotellförslag vid Picassoparken och vår slogan under valrörelsen kommer att vara bygg vackert och ansvarsfullt.” Bild: Roger Larsson
”Vi säger starkt nej till nuvarande hotellförslag vid Picassoparken och vår slogan under valrörelsen kommer att vara bygg vackert och ansvarsfullt.” Bild: Roger Larsson

Vi tar problemen som invånarna upplever på allvar

Den växande otryggheten som många Halmstadbor känner har en direkt negativ påverkan på deras liv. För att vända denna olyckliga trend vill vi se patrullerande ordningsvakter i centrum och fler övervakningskameror på utsatta platser. Det skriver Andreas Ahlqvist (SD) i debattserien Val 2022 Halmstad.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Är du ute efter förändring? För det är vi. Under alldeles för lång tid har vi kunnat se tydliga problem växa fram i Halmstad. Vi har sett hur otryggheten har vuxit sig stark, hur klyftan mellan centralorten och landsbygden har ökat, hur allt fler unga går ut ur grundskolan utan gymnasiebehörighet samt att vi har sett hur kommunen har missat att ta sitt ansvar för samhällsbyggnadsprocessen. För att nämna några av problemen som vuxit fram de senaste åren.

Under påskhelgen kunde vi återigen se hur samhällets misslyckande integrationspolitik resulterade i nya våldsamheter runtom i landet. Som tur var skonades Halmstad denna gång men vi kan inte fortsätta traska i gamla spår. Vi sverigedemokrater har länge varnat för denna situation i landet som en följd av en misslyckad migrationspolitik.

Den växande otryggheten som många Halmstadbor känner har en direkt negativ påverkan på deras liv och livskvalité. För att vända denna olyckliga trend vill vi se patrullerande ordningsvakter i centrum, fler övervakningskameror på utsatta platser och att kommunen förmår polisen via samverkansavtal att prioritera inbrott på landsbygden.

Trygghetsproblematiken finns även inom skolans värld. Vi ser hur alltför många unga upplever att skolgången både är stökig och otrygg. Det krävs ytterligare riktade insatser för eleverna, så som fler kuratorer för att motverka den psykiska ohälsan samtidigt som samarbetet med familjerna utvecklas då allt börjar i hemmet.

Vi måste ha skolmat som eleverna faktiskt äter ordentligt av och därmed bidrar till bättre studiefokus. Som ett led i detta vill vi avskaffa de helvegetariska dagarna. Vi behöver även värna om våra mindre enheter på landsbygden. Åtgärder krävs om vi ska kunna förändra det faktum att nästan var femte elev går ur grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Den i kommunen haltande samhällsbyggnadsprocessen har skapat en osäker tillvaro för många företag. Det finns brister i utbudet av verksamhetsmark för företag som vill etablera sig samtidigt som det ofta har saknats tydliga beslut om var och hur kommunen borde växa. När översiktsplanen behandlades lade vi sverigedemokrater en rad egna yrkanden som tog hänsyn både till behovet av att expandera men även värdet av vår halländska jordbruksmark.

I framtiden vill vi att kommunen tar på sig ledartröjan. Samhällsservicen behöver finnas i hela kommunen för att möta invånarnas behov. Vi sverigedemokrater anser att det behövs fler grönområden vid nyexploatering för att bevara småstadskänslan och närheten till naturen. Vi säger starkt nej till nuvarande hotellförslag vid Picassoparken och vår slogan under valrörelsen kommer att vara bygg vackert och ansvarsfullt.

Ovanstående förslag är bara några av dem som vi kommer bära med oss in i årets valrörelse. Vi tar problemen som våra kommuninvånare upplever på allvar. Politiken ska gå hand i hand med kommuninvånarna. Rösta på Sverigedemokraterna, det ansvarsfulla alternativet.

Andreas Ahlqvist (SD)

för Sverigedemokraterna Halmstad