Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Givetvis vill vi utveckla kommunen, dock anser vi inte att en jäsande tjänstemannakår i kommunhuset eller undermåliga kunskaper i svenska språket hos vårdpersonal är direkt utvecklande.” Bild: Isabel Bark
”Givetvis vill vi utveckla kommunen, dock anser vi inte att en jäsande tjänstemannakår i kommunhuset eller undermåliga kunskaper i svenska språket hos vårdpersonal är direkt utvecklande.” Bild: Isabel Bark

Vi ska skapa förutsättningar för arbete

Om alla partier ingår i ett enda stort samarbete för att få makten att spendera skattemedel, då kan vi på sikt avskaffa valen. Då återstår endast Partiet. Det skriver en rad moderater i Hylte kommun.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i debattartikeln.

Ett folk, ett parti, en ledare. Är det dithän Hylte kommun avser att vandra? Vi hoppas att väljarna stakar ut en annan riktning på valdagen. Efter att ha läst artikeln ”C/M-samarbetet slut” så är det lätt att hålla sig för skratt.

Vi är ändå tacksamma att detta kommer upp till ytan innan väljarna har sagt sitt. Det är ju trots allt av yttersta vikt att de människor som röstar, faktiskt är medvetna om vad deras röst kommer att stödja. Om alla partier ingår i ett enda stort samarbete för att få makten att spendera skattemedel, då kan vi på sikt avskaffa valen. Då återstår endast Partiet.

Och makten och äran, i evighet.

Tydligen så har kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) en alldeles enastående kristallkula att blicka in i. På något outgrundligt sätt så har han, med kristallkulans hjälp eller medelst annat, sett att Moderaterna i Hylte inte står upp för grundläggande mänskliga värderingar. Inte heller vill vi utveckla kommunen. Inget kunde vara mer fel.

Det svårt att veta per definition vad Ronny Löfquist menar med grundläggande mänskliga värderingar men troligtvis skiljer vi oss i synen på dessa värderingar. Och så ska det vara i politiken. Vi har olika syn på saker och ting. Radikalt olika syn i vissa sakfrågor. Att vi på grund av dessa skillnader i tankar och vilja inte skulle stå upp för grundläggande mänskliga rättigheter är ganska smaklöst.

Givetvis vill vi utveckla kommunen, dock anser vi inte att en jäsande tjänstemannakår i kommunhuset eller undermåliga kunskaper i svenska språket hos vårdpersonal är direkt utvecklande. Det enda som kan utveckla kommunen är förvärvsarbete. Vår uppgift som politiker är att skapa så goda förutsättningar som det går för att kommuninvånarna ska kunna förvärvsarbeta. Misslyckas vi med detta behöver vi inte prata om skola, vård och omsorg. Vi behöver då inte hålla på med miljöfrågor eller några andra frågor heller för den delen.

Varenda krona som kommunen har att förfoga över kommer från den förvärvsarbetande delen av befolkningen i form av skatt. Statsbidragen som har räddat bokslut ett antal gånger likaså. Varken stat eller kommun har några ”egna” pengar.

Av den anledningen måste arbete alltid löna sig bättre än att bli försörjd via bidrag. Oavsett yrke, utbildning, religiös åskådning, eller någon av de oräkneliga egenskaper som skiljer oss människor från varandra. Kan vi inte förenas i arbete då har vi snart inget annat heller att förenas i. Det är helt vanliga människors arbete som skapat förutsättningarna för det samhälle som har byggts upp. Det får aldrig glömmas bort.

Moderaterna i Hylte vill att invånarna själva ska vara fria att kunna skapa de livsvillkor som de önskar. Det tycker vi är att stå upp för mänskliga värderingar.

Inte få villkoren dikterade från Partiet.

Thomas Flystam (M)

ordförande Moderaterna i Hylte

Bo-Gunnar Åkesson (M)

gruppledare Moderaterna i Hylte

Tobias Tillkvist (M)

sekreterare Moderaterna i Hylte

Bo Brandt (M)

vice ordförande Moderaterna i Hylte